Odštampajte ovu stranicu
29
decembar

Građani u redovima čekaju za lične karte

Napisao 
Objavljeno u Društvo

Ogromne gužve i dalje se stvaraju ispred policijskih uprava za dobijanje biometrijskih dokumenata, u svim gradovima u Srbiji. Najviše građana čeka za ličnu kartu, a u redovima ima najviše penzionera.

U Kragujevcu smo prepodne zabeležili veliku gužvu, a zbog čekanja na niskoj temperaturi intervenisala je i hitna pomoć.

 

Od ranih jutarnjih sati veliki broj, pretežno starijih ljudi, čeka ispred Policijske uprave Kragujevac, na niskoj temperaturi. Zaposleni prozivaju građane koji imaju zakazano i puštaju po petoro onih koji tek treba da zakažu. Zbog velikih gužvi i manjih incidenata kojih je bilo u, ionako malim prostorijama gde se predaju zahtevi, građani sada čekaju napolju. Nije im baš pravo, ali nemaju izbora. Negoduju, ali dokumenta moraju da zamene.

 

U Policijskoj upravi Kragujevac kažu da gužve nisu samo u Kragujevcu, već i u ostalim gradovima. U saopštenju koje nam je dostavljeno ističe se da su biometrijske lične karte počele da se izdaju još 2008. godine i da je krajnji rok 31. decembar 2016.

Ipak, u Ministarstvu unutrašnjih poslova napominju da će građani i posle tog roka moći da podnesu zahtev za zamenu lične karte, koja će im biti izdata po hitnom postupku.

Zato u svim policijskim upravama u Srbiji do kraja decembra radno vreme je organizovano u dve smene, i subotom i nedeljom.

 

Pročitano 1125 puta
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

Srodni članci