Odštampajte ovu stranicu
04
januar

Atletsku dvoranu obećanu Kragujevcu dobija Ćuprija

Napisao 
Objavljeno u Društvo

Umesto Kragujevca u ovoj godini će atletsku dvoranu u kojoj mogu da se održavaju i međunarodna takmičenja dobiti Ćuprija. Zbog lenjosti i inetrnosti lokalne vlasti u Kragujevcu ispuštena je šansa da grad sa sjajnom istorijom atletike dobije priliku da taj bazičan sport nastavi da se razvija. Uz to gube i svi ostali sportisti jer bi dvorana mogla da se koristi za pripreme bilo koje ekipe.

Kada je ne tako davno objavljeno da će atletska dvorana, nakon Evropskog prvenstva, iz Beograda biti preseljenja u Kragujevac sportski radnici u Šumadiji bili su oduševljeni. Određena je i lokacija – hala je trebalo da bude postavljena na prostoru košarkašog igrališta kod hale „Jezero“ uz neznatne infrastrukturne intervencije. Ali, ubrzo je usledilo razočaranje. Umesto Kragujevca halu će dobiti Ćuprija. Atletski trener i nekadašnji član gradskog veća Branko Krasmanović smatra da je grad ostao bez dvorane samo zbog lenjosti lokalne administracije.

 

Za atletskom dvoranom imaju razloga da, uz atletičare, žale i svi drugi sportisti. Takav objekat, naime, predstavlja odlično mesto i za pripreme svih ekipa.

 

Dok u Kragujevcu sportski radnici žale za propuštenom prilikom u Ćupriji veruju da će novi objekat itekako doprineti popularizaciji atletike i razvoj ovog, ali i ostalih sportova. Uz to, stiču se uslovi da taj grad postane omiljena zimska destinacija za pripreme atletičara iz čitavog regiona. Uz sve ostalo činjenica da samo vrednost tartan staze premašuje 3 miliona evra, govori i ekonomskoj važnosti projekta.

 

Pročitano 3813 puta
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

Srodni članci