Odštampajte ovu stranicu
11
januar

Za tri nedelje u porodilištu KC Kragujevac umrle dve porodilje

Napisao 
Objavljeno u Društvo

U porodilištu Kliničkog centra Kragujevac u poslednje tri nedelje umrle su dve porodilje, pišu “Večernje novosti“.


Snežana Jovanović (32) iz Malih Pčelica, preminula je zbog još nerazjašnjenog uzroka, dok je druga umrla usled iznenadnog srčanog udara, izjavio je direktor Kliničkog centra dr Predrag Sazdanović.


Slaviša Vasiljević, brat Snežane Jovanović, koja je preminula nekoliko dana pošto je iz porodilišta puštena kući, za nebrigu i za njenu smrt optužuje lekare. On kaže da je njegova sestra 26. decembra izašla iz porodilišta. U otpusnoj listi je napisano da je sve proteklo u redu, a posle nekoliko dana su nastale komplikacije, pišu „Večernje novosti“.

Direktor Kliničkog centra to odlučno negira. Kaže da su u porodilištu obezbeđeni svi potrebni uslovi.

“Jedna žena umrla je neposredno posle porođaja u našem porodilištu. Dobila je srčani udar, pokušali smo da je spasemo, učinili sve što je u našoj moći, ali nismo uspeli. To je žena koja se deset puta porađala u ovom porodilištu. Nažalost, desio se iznenadan infarkt”, izjavio je za “Večernje novosti” dr Sazdanović.


U vezi sa Snežanom Jovanović, direktor Sazdanović kaže da je posle porođaja puštena kući sa urednim nalazima i posle deset dana ponovo je došla u bolnicu, ne zbog ginekoloških, već zbog nekih drugih zdravstvenih tegoba.

Pročitano 754 puta
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

Srodni članci