Odštampajte ovu stranicu
21
decembar

Kepa & Free spirits sviraju u Kragujevcu

Napisao 
Objavljeno u Kultura

Bend “Kepa & Free spirits” svoj prvi solistički koncert u Kragujevcu održaće u petak, 23. decembra, u Knjaževsko srpskom teatru.

Koncert u Kragujevcu je kruna ovogodišnjeg rada benda. Dosadašnji rad “Free spiritsa” bio je usmeren ka očuvanju muzičke baštine grupe Smak, kao kulturno i istorijski značajnog simbola jednog prošlog vremena, ideologije i ljudi koji su ga zajednički gradili. Kako je istakao legendarni bubnjar Slobodan Stojanović Kepa, zanimljiva je i simbolika – “Free spirist” su prvu svirku imali u januaru u Kraljevu, a godinu završavaju koncertom u Kragujevcu, baš kao nekada “Smak”.

 

Bend je, tokom godine, imao oko 70 nastupa, gostujući u više od 15 gradova širom zemlje, na nekoliko festivala i zajedničkih nastupa na specijalnim manifestacijama u društvu najboljih srpskih muzičara.

 

Iako je konačni cilj benda autorski rad, Kepa & Free Spirits su posvećeni onom večnom i isceljujućem u muzici, neguju poseban izraz zahvalnosti nasleđu “Smaka” iz koga vuku neiscrpnu inspiraciju.

 

Album, u izdanju PGP RST, trebalo bi da izađe na proleće. Deo će biti sniman i na koncertu u Kragujevcu, dok će ceo nastup biti sniman, za potrebe budućeg DVD-ja. Ime albuma već je poznato – zvaće se “Zaveštanje”.

 

Uz legendarnog bubnjara bend čine vrhunski muzičari – gitarista Mihael Stojanović Fafa, basista Jovan Jovanović i pevačica Ana Popović.

 

Koncert u Knjaževsko srpskom teaturu,. u petak 23. decembra, počinje u 21 sati, a karte po ceni od 500 dinara mogu se kupiti na biletarnici teatra, u Domu Omladine i u KC UMMUS.

 

Pročitano 776 puta
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Srodni članci