Odštampajte ovu stranicu
16
novembar

Štrajk prosvetnih radnika - časovi skraćeni na 30 minuta

Napisao 
Objavljeno u Obrazovanje

Prosvetni radnici, članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Kragujevca, sutra će održati štrajk upozorenja. U kragujevačkim školama, članicama ovog sindikata, časovi će biti skraćeni na 30 minuta.

Prosvetari su se na ovaj korak odlučili zbog nesipunjavanja sporazuma potpisanog sa vladom iz aprila 2015. godine, kojim je bilo garantovano da će biti isplaćena Svetosavska ili Vidovdanska nagrada i da će od 2016. krenuti platni razredi, koji još nisu ni formirani.

U Uniji sindikata prosvetnih radnika Kragujevca kažu da traže povećanje plata za 12 odsto, kao i razgovore sa ministarstvima prosvete i finansija o koeficijentima.

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika u Kragujevcu, Ljiljana Miletić tvrdi da se od potpisivanja sporazuma ništa nije promenilo, a od povećanja plata nema ni govora, navodeći da je povećanje od 6,8 odsto, ustvari samo vraćanje na nivo plata iz novembra 2014. godine.

Jedan od zahteva prosvetara je i rešavanje problema tehnoloških viškova.

Iz sindikata poručuju i da očekuju veliki odziv i da za sada nisu definisani dalji koraci, ukoliko izostane reakcija nadležnih.

Na teritoriji koju pokriva Školska uprava Kragujevac, a to je cela Šumadija bez Aranđelovca, 41 škola je članica ove sindikalne organizacije.

Pročitano 655 puta
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

Srodni članci