Odštampajte ovu stranicu
29
decembar

IKT klaster: Uskoro škola programiranja za najmlađe

Napisao 
Objavljeno u Obrazovanje

IKT klaster Centralne Srbije, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, organizuje u Kragujevcu neformalno obrazovanje dece u oblasti programiranja.

Ideja je da se deci osnovnoškolskog uzrasta omogući efikasan i efektivan prijem znanja i veština iz oblasti programiranja, primerenih njihovom uzrastu, kroz inovativan mehanizam neformalnog obrazovanja.

 

IKT klaster Centralne Srbije će raspisati javni poziv za učešće u tom programu 20. januara 2017. godine. Prijavljivanje će se vršiti putem mail-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na telefon 066 / 360-187.

 

Prilikom prijavljivanja treba navesti ime i prezime deteta, ime roditelja, uzrast, ocenu iz matematike, ocenu iz fizike, i za koji kurs se prijavljuje.

 

Prednost će imati oni kandidati koji su se prvi prijavili.

 

Programom je predviđeno da svaki kurs prođe po 18 osnovnoškolaca, organizovanih u po 2 grupe od po 9 polaznika po kursu, u dinamici predavanja od 2 puta nedeljno po 2 školska časa neposredne nastave i po 2 školska časa onlajn obuka, u trajanju od 4 nedelje.

 

Program neformalnog obrazovanja se sprovodi u formi kurseva i sadrži dva modula: MIT SCRATCH i WP micro WEB.

 

MIT SCRATCH se preporučuje učenicima od 2. do 5. razreda i svima onima koji se nisu susretali sa programiranjem, dok je WP micro WEB namenjen, pre svega, učenicima od 5. do 8. razreda.

 

Svi učenici koji su odslušali kurseve izrađuju završni projekat u formi video igrice koje će imati obrazovni karakter. Vreme predviđeno za samostalnu izradu projekta je mesec dana, a radovi će biti prezetovani na jednodnevnom događaju, gde će polaznicima biti uručeni i sertifikati o učešću.

 

Program će biti realizovan u Biznis inovacionom centru.

Pročitano 988 puta
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

Srodni članci