Odštampajte ovu stranicu
28
septembar

Izložba "Hladni rat" u Kniću

Napisao 
Objavljeno u Region

U saradnji sa ambasadom Savezne Republike Nemačke, u Domu kulture u Kniću otvorena je izložba pod nazivom "Hladni rat". Izlozbu je otvorio ataše za kulturu, politiku i štampu ambasade Nemačke u Srbiji Jorg Stanosek Beker.

Period hladnog rata danas predstavlja sećanje, istoričari imaju svoju ulogu, a ovakvi izložbeni prostori su mesta gde se svi zajedno podsetimo na ne tako daleku prošlost.

 

"Potreba je da kao odgovorni ljudi, svesni današnjeg vremena, iz prošlosti učimo lekcije, da ne budemo akteri dramatičnih događaja, već aktivni učesnici iznalaženja mirnih i pravičnih rešenja", istakao je Beker.

 

Nakon toplog prijema u zgradi Opštine Knić i kulturno zabavnog programa koji su izveli članovi KUD "Stevo Knićanin", pripremljenog u znak dobrodošlice visokog zvaničnika ambasade Nemačke, predsednik Opštine Knić Zoran Đorovic se osvrnuo na značaj ukazivanja na ne tako daleku prošlost žiteljima Šumadije.

 

Ataše za kulturu Nemačke ambasade Jorg Beker je sa saradnicima, u pratnji čelnika opštine Knić, posetio i manastir Kamenac, a predstavljen mu je i turistički potencijal ovog dela Srbije.

 

Pročitano 605 puta
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

Srodni članci