Odštampajte ovu stranicu
26
oktobar

Sanirano korito Srebrnice u Stragarima

Napisao 
Objavljeno u Region

Zahvaljujući sredstvima iz Fonda solidarnosti Evropske unije u Stragarima je zavšena sanacija dela korita reke Srebrenice u dužini od 1350 metara. Radove su danas obišli Vitomir Nedeljković član Gradskog veća za lokalnu samoupravu i Dragoš Radovanović načelnik Odeljenja za vanredne situacije sa saradnicima.

Prošlo je više od dve godine kako su majske poplave 2014. godine oštetile korito reke Srebrenice što jasno pokazuje kakve su i kolike bile posledice elementarnih nepogoda.

 

”Tada smo svi skupo platili to što kao zemlja nismo blagovremeno ulagali u prevenciju od mogućih posledica prirodnih katastrofa. U svetu se, naime, procenjuje da se od jednog dolara uloženog u zaštitu, sačuva 9 dolara gubitaka”, rekao je Nedeljković.

 

U protekle dve godine Srbija je preduzela brojne korake na prevenciji rizika, od usvajanja adekvatnih zakona do jačanja sistema za prepoznavanje i praćenje rizika. Ipak, Nedeljković ističe da u toj oblasti ima još mnogo posla.

 

“Korito reke Srebrenice je poslednji od 12 objekata javne namene koji su tokom leta sanirani zahvaljujući sredstvima Fonda solidarnosti Evropske unije, a koja su obezbeđena preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije. Vrednost radova u Stragarima je 45,5 miliona dinara i to je, posle skoro tri decenije, prva velika investicija na tom području”, ocenio je Radovanović.

Pročitano 367 puta
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)